Om Tuna Park

 

Tuna Park i Eskilstuna erbjuder dig shopping och aktiviteter som passar hela familjen.

Kombinera en utflykt till Parken Zoo med shopping och restaurangbesök. På handelsområdet Tuna Park värnar vi om att erbjuda en bra upplevelse med ett brett utbud av butiker. Hos oss hittar du en variation av populära varumärken, bra restauranger, vårt populära mattorg, unika butiker och service så som frisör, apotek och systembolag. Här hittar du shoppingglädje för hela familjen!

På Tuna Park har vi alltid något roligt på gång, följ oss i våra sociala medier för att hitta aktiviteter och erbjudanden som passar just dig - och din familj. 

Fler än 77 butiker med något för alla smaker, hos oss hittar du det mesta du kan tänkas behöva! 

Tuna Park ligger 3 km utanför Eskilstuna centrum och ett tillgängligt köpcentrum. Bussen går flera gånger i timmen och stannar precis intill området. Vi erbjuder gratis parkering året om och vi är en galleria med god tillgänglighet som är anpassat både för barnvagnar och rullstolsburna. Behöver du låna rullstol, kontakta securitas/centrumledning.

2022

Café med orangeri

Valmas café öppnade under hösten 2021 och ett år senare står deras orangeri klart för inflytt. Förutom en mysig miljö för fika och mat året om så kommer platsen fyllas med roliga och inspirerande event under hela året.

2022

Utveckling av gallerian

Med målet att vara det självklara valet när man vill shoppa, äta och umgås i Eskilstuna så fortsätter vi utöka utbudet och investera i mötesplatsen. Under senaste året har vi hälsat flera nya ankarhyresgäster välkomna till gallerian. Vi har renoverat och uppgraderat våra entréer och utökat tillgängligheten på våra parkeringar.

2022

Nya förvaltare

Tuna Park förvaltas sedan våren 2022 av HIH Real Estate. Den kommersiella och tekniska driften sköts av A Few sedan 2014. Utvecklingen har de senaste åren varit mycket positiv med flera större etableringar så som New Yorker och Systembolaget. Samtidigt har flera stora investeringar gjorts i både tillgänglighet och det kommersiella uttrycket. I dagsläget är det ungefär 800 personer som jobbar på området vilket gör att handeln är en viktig kraft för en levande och attraktiv stad.

2021

Sörmlands nöjdaste kunder

I Evimetrix kundundersökning ”Svenskarnas favoritcentrum 2021” har Tuna Park Sörmlands nöjdaste kunder. I undersökningen ingår drygt 300 köpcentrum och gallerior i hela landet och nästa 7000 konsumenter har delat ut sina omdömen. I undersökningen bedöms bland annat utbud av affärer och kundbemötande men också lokalernas trivsamhet där utformning, ljussättning, färger och möblemang har bedömts.

2020

Etapp 2 av MatTorget fortsätter

Under våren 2020 kommer vi tillföra fler sittplatser på torget. Barnen kommer att få en ny lekyta inspirerad av Kometklubben och rymden.

2019

Etapp 2 av MatTorget inleds.

Vi bygger två nya restauranger och ännu fler sittplatser. 

2019

DiverCity of Eskilstuna

Tuna Park är en del av människors vardag och en viktig del av Eskilstuna. För att förstärka detta ytterligare har vi tagit fram ett unikt konstverk ”DiverCity of Eskilstuna” som är 13 bilder som finns i den nya kundgatan. Bilderna är ett collage av delar från Eskilstuna där målet är att varje Eskilstunabo ska känna sig representerad. Vi bygger en bro mellan det kommersiella och det lokala och för in kultur i en annars kommersiell miljö.

2018

Invigning utbyggnad

I november 2018 invigdes nya delen av Tuna park och i och med det stärktes handeln i Eskilstuna ytterligare. Gallerian är nu totalt 25 000 kvm och innehåller 66 butiker. Med CityGross i spetsen och flera mindre butiker som Apotek och Cassels är den nya delen ett levande tillskott. Dessutom ramar två restaurangenheter in den nya entrén med tillhörande uteservering. På hela handelsområdet finns det i dagsläget 77 butiker. På området jobbar ungefär 700 personer vilket visar att handeln är viktig för Eskilstuna både när det gäller service och utbud med också för att fler har ett jobb att gå till.

2017

Handla för Eskilstuna

Tuna Park är en av sju aktörer som står bakom projektet ”Handla för Eskilstuna” vars syfte är att få eskilstunaborna att känna att deras val faktiskt gör skillnad för staden de bor i. Varje krona som läggs i den egna kommunen bidrar bland annat till välfärd, fler arbetstillfällen, ökad service och levande centrum.

2016

Nytt MatTorg

Under hösten invigs Tuna Parks nya MatTorg som genast blir en populär mötesplats för eskilstunaborna. Arkitekterna Elindersten blir prisade för utformningen och vi kan stoltsera med att ha ett av Sveriges mysigaste mattorg.

2014

Nya ägare

Tuna Park handelsområde består av ett köpcentrum, en volymhandel samt stormarknad. Köpcentrumet förvaltas fr.o.m 2014 av Nuveen Real Estate och sköts av A FEW som ansvarar för köpcentrumets kommersiella utveckling och drift.

2003

Invigning av Tuna Park köpcentrum

Det första spadtaget för handelsområdet Tuna Park togs 2003 och den 21 april 2005 är det dags för invigning. Besökarna uppskattar den enkla och bekväma shoppingen som Tuna Park erbjuder och köpcentrumet är inte enbart en handelsplats utan en populär mötesplats där man kan tillbringa tid med familj och vänner.

Vill du jobba hos oss?

Vad roligt att du vill jobba hos oss på Tuna Park! För att söka jobb hos våra butiker, restauranger och caféer kontaktar du alltid företaget direkt. Varje butik sköter själv sin rekrytering av personal. Gå in på respektive företags sida under Butiker eller Mat & Dryck så finner du telefonnummer och mailadresser. Lycka till!

Våra butiker